In Gesprek, Museum Elburg, Elburg

Datum: 
17 November, 2012 (All day) to 16 March, 2013 (All day)

IN GESPREK - Reacties op collectiestukken

Museum Elburg heeft professioneel werkende kunstenaars uitgenodigd om zich aan te melden voor deelname aan de expositie IN GESPREK - ‘reacties op collectiestukken’. Uit dit grote aantal aanmeldingen van over het algemeen hoog niveau, is een keuze gemaakt van 17 kunstenaars.

Collectie Museum Elburg
Museum Elburg kent ruim 2400 geregistreerde collectiestukken en is deelnemer van MUSIP: het Museum Inventarisatie Project. Dit is een landelijk project waarbij alle deelcollecties van musea worden geïnventariseerd. De collectie van Museum Elburg is zeer divers (schilderijen, kaarten, wapens, strafwerktuigen, gildebekers, munten, kleding, winkelinterieurs, keramiek, archeologische voorwerpen etc.) en geeft een beeld van de geschiedenis van de stad Elburg en de directe omgeving. Belangrijke deelcollecties zijn: stadsverdediging, rechtspraak, bestuur, handelsgeschiedenis en visserij.

Expositie
Voor de expositie IN GESPREK zijn circa 30 collectiestukken uitgezocht. Deze voorwerpen zijn verbonden met een verhaal in relatie tot de stad Elburg of de directe omgeving. Uit deze voorwerpen kan de kunstenaar een collectiestuk selecteren waarbij Museum Elburg verwacht dat de kunstenaars een dialoog aangaan met het voorwerp van hun keuze. Materiaal, techniek en afmeting worden naar eigen inzicht bepaald. Deelnemende kunstenaars zijn Anne Marie Durand, Dianne Bakker, Emmy Chau, Esther Hoogendijk, Lee Eun Young, Frans Vendel, Guda Koster, Johannes van Vugt, Karin Suter, Malou Paul, Marli Turion, Maureen Bachaus, Nathalie Brans, Petra de Nijs, Pavel van Houten, Rogier Martens en Wietske van Leeuwen.

Het werk wordt in de expositieruimte en de kapel van het museum getoond van 17/11/2012 – 16/3/2013.