VIJAND SCHAP

Wie is de vijand waar wij ons tegen verdedigen? Hoe beschermen we ons tegen mogelijke aanvallen? En wat doen we als de vijand niet lijkt te komen of de vijand iets anders is dan verwacht?

VIJAND SCHAP is een tentoonstelling met kunstwerken die reageren op Fort Maarsseveen als verdedigingswerk. Speels, uiterst serieus en met een knipoog worden deze thema’s aangesneden. 13 kunstenaars hebben in hun werk gebruik gemaakt van verschillende materialen en technieken; installaties in binnen- en buitenruimte, werken op papier en monumentale beeldhouwwerken.

Samen met Janneke Kornet werkte ik afgelopen jaar aan het vormgeven, organiseren en cureren van deze tentoonstelling.

In totaal doen er 13 kunstenaars mee met de expositie Vijand Schap, daar bij is de vormgeving in handen van 2 ontwerpers. De kunstenaars zijn geselecteerd na aanleiding van 2 selectie rondes. Door middel van advertenties in tijdschriften en socialmedia hebben wij 400 reacties gekregen. Wij hebben alle websites/portfolio’s bekeken en op basis daarvan 50 kunstenaars uitgenodigd op het fort voor de kennismaking. Deze kunstenaars hebben allen een plan gemaakt, hieruit hebben wij 11 kunstenaars en hun plan geselecteerd voor de tentoonstelling.

De deelnemende kunstenaars zijn: Laurens Kolks,
Remy Habets, Gunter Gruben, Janina Schipper, Dick Visser
Heike Wahner, Marjolein Witte, Mieke van den Hoeven, Choi Wong,
Simon Oud, Esther Hoogendijk, Janneke Kornet , Joyce Overheul

De vormgeving is in handen van: Thijs van Dalen & Frans van Ditzhuijzen (Studio Bureau)

Vijand Schap; van 1 april t/m 14 mei. U bent van harte welkom op de feestelijke opening op zaterdag 1 april vanaf 17.00 uur.

Wij zijn super blij en trots dat Cultuurfonds Stichtse Vecht // Cultuurfonds, KF Hein Fonds en Stichting Carel Nengermans onze tentoonstelling Vijand Schap steunen! Wij kunnen deze fondsen niet genoeg bedanken! Het gaat een prachtige expositie worden!